Driessen Watersnijprojecten

Home

Welkom bij Driessen Watersnijprojecten

Driessen Watersnijprojecten heeft zich gespecialiseerd in het verzorgen en vervaardigen van watergesneden producten en halffabricaten uit diverse materialen.

Waterstraalsnijden is een productiemethode om vormen / contouren uit plaatmaterialen te snijden. Bijna alle materialen kunnen gesneden worden voor zowel technische als decoratieve toepassingen.

Ontwerp

Voordat een contour gesneden kan worden zal er een ontwerp aangeleverd moeten worden. Bij voorkeur is dit in het dwg/dxf formaat. Ook pdf/jpeg/bmp zijn mogelijk. De juiste maatvoering van de vormen is hierin essentieel. Door middel van de snijsoftware wordt bepaald hoe de routing / volgorde is van het te snijden werkstuk. Variabele als materiaalsoort, dikte, en afwerkkwaliteit worden ook hierin bepaald. Uiteindelijk vertaalt de snijsoftware de ingegeven variabelen in voor de snijmachine uitvoerbare instructies (CNC code).

Watersnijder

Na het plaatsen van het te snijden materiaal op de machine kan de snijkop gepositioneerd worden naar het startpunt. Het snijproces kan nu beginnen. Met een druk van 3800 bar wordt het water naar de snijkop gepompt. In de snijkop wordt het water vermengd met een zeer fijn snijzand (abrasief). Met een snelheid van 300 m/sec verlaat het water, vermengd met het snijzand de straalbuis. Deze heeft doorgaans een diameter van 0.7mm. Met een hoge nauwkeurigheid volgt de snijkop het ingegeven contour.

Materiaal

De meeste materialen kunnen gesneden worden; Metalen, steenachtige materialen, kunststoffen, composieten, glas, hout, mdf, Trespa enz.

Voordelen

Koude bewerking; dus geen vervormingen en verkleuringen in het materiaal. Flexibele productiemethode, hoge kwaliteit en nauwkeurigheid.

Home

Copyright © 2013. All Rights Reserved.